Baudeloo 50 jaar

Onze toneelkring is opgericht in 1967 ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de gemeente Sinaai. Enkele enthousiaste toneelliefhebbers ( Paul De Greyt, Stefan Van Pottelberge, Herman Coddens, Beatrijs Rigaux en Raymond Maes ) sloegen de handen in elkaar en hebben het gezelschap gestart onder het voorzitterschap van Herman Coddens.

In de beginperiode werden twee stukken per jaar gebracht, wat later naar één productie overging (met meer speeldata) en nog later kwam er elk jaar een jeugdproductie bij.

Het genre van de gespeelde stukken is gedurende al de jaren zeer divers geweest: van komedies over drama’s, tragikomedies, toneelspelen, thrillers enz. Wij hebben ook regelmatig buiten de gemeente opgetreden en met succes aan toernooien deelgenomen en telkens stond en staat kwaliteit brengen hoog in het vaandel geschreven.

Héél veel mensen hebben tijdens deze halve eeuw deel uitgemaakt van de familie van Baudeloo, zowel voor als achter de schermen en we zijn hen allemaal erg dankbaar voor de jarenlange inzet. Van de verschillende generaties spelers die de revue gepasseerd zijn kan en mag ik zeggen dat ze mooie rollen hebben neergezet dank zij hun “liefde” voor het toneel. Theater heeft nood aan een goede tekst, goed auteur, goede regisseur en gedreven spelers, maar het is ook nog zoveel meer, daarom nog een speciaal woord van dank naar alle technische medewerkers omdat zij er met alle mogelijke middelen (decor, belichting, geluid, grime, kapsels, kledij, attributen enz.) voor zorgen dat anderen hun droom kunnen waarmaken. Dit alles is natuurlijk alleen maar mogelijk omdat toneelkring Baudeloo een warme vriendengroep is waar het goed is te vertoeven.

Wij hopen dat de aankomende generaties even gretig samen theater zullen maken en ook genieten van het applaus, dus richten wij natuurlijk ons  woord van dank naar het publiek. Duizenden toeschouwers hebben door hun aanwezigheid ons de kracht en “goesting” gegeven om  steeds te blijven doorgaan en het beste van onszelf te geven. Daarom: “Dank u wel, geacht publiek”.

Om ons gouden jubileum extra glans te geven organiseren wij een groots openluchtspektakel op onze prachtige Dries hier in Sinaai. Voor alle toneelliefhebbers een niet te missen evenement.

Geniet samen met ons van 50 jaar Baudeloo, 800 jaar Sinaai en “Sinay 1798”.

Ondertussen heeft Baudeloo de titel ‘Koninklijke’ toebedeeld gekregen vanuit Provincie Oost-Vlaanderen. Een titel die we met trots dragen!

Namens toneelkring Baudeloo,
Marleen De Plukker, voorzitter